Waarom viel de Berlijnse Muur zo onverwacht en sneuvelden nadien zoveel idealen?
Maria Genova groeit op tijdens het communisme in Oost-Europa. Haar jeugd draait om oppassen voor strenge kameraden, verboden politieke moppen en scoren van westerse servetten. Met de val van de Muur verdwijnen de meeste beperkingen, maar de dwang van de communistische partij wordt vervangen door die van het geld. Is dit een vooruitgang?
Maria beschrijft treffend de verschillen tussen Oost- en West-Europa, maar ook de vreemde vooroordelen over en weer. ‘Dansen op de Muur’ is een even humoristisch als indringend tijdsdocument.
Lezersreactie: ‘Ik ben grootgebracht met het vijandbeeld van de Russen en een dreigende invasie. Die houding is nooit veranderd. Dit boek heeft mijn ogen geopend met betrekking tot alles wat er achter de Muur is gebeurd. Ik lees nu hoe de mensen daar leefden’
Reactie redacteur: ‘Dansen op de Muur’ doet wat je hoopt dat het doet: het zet aan het nadenken, brengt een glimlach op je gezicht en het informeert ook nog eens.’
Tijdelijk ontvang je het boek ‘Dansen op de Muur’ gratis. Nee, geen tegenprestatie. Je hoeft niets te ‘liken’ of te tweeten als je dat niet wilt. Kijk gewoon even rond op www.mariagenova.nl , misschien spreekt 1 van de andere boeken je ook aan. Van elk boek kan een gesigneerd exemplaar opgestuurd worden, portokosten gratis. Korting bij meerdere boeken.
Een gesigneerd exemplaar bestellen voor de winkelprijs van € 17,- ? Dat kan hier (geen extra kosten)
Ook verkrijgbaar bij:
Enkele foto’s uit het boek: