Maria Genova vertelt op Radio Noord-Holland wat de meeste jongeren en hun ouders online verkeerd doen, waarom ze simpel te hacken zijn en wat je kunt doen om te voorkomen dat je het volgende slachtoffer wordt. Vorig jaar zijn meer dan 3 miljoen Nederlanders slachtoffer geworden van cybercrime en online oplichting.

 

 

Maria Genova vertelt in het programma Koffietijd/ 5 uur show over haar nieuwe boek ‘What the h@ck!’, waarom cybercrime zo explosief toeneemt en hoe ze zo veel mogelijk mensen probeert te behoeden dat ze slachtoffer worden van online criminaliteit en fraude.
Bekijk de uitzending:

 

 

Maria Genova vertelt over de grote gevolgen van identiteitsfraude in het TV-programma Kassa naar aanleiding van grootschalige fraude met nep vacatures.

 

Tweede druk ‘Als afscheid pijn doet binnen 1 week.
Radio Beverwijk

Waardering lezers voor ‘Als afscheid pijn doet’, veel recensies en een gemiddelde van 5(!) sterren:
Lees hier

Stukje in de Vrouw Magazine

https://vrouw.nl/vrouw_magazine/33604/tanja_34_mijn_moeder_broer_en_ex_pleegden_zelfmoord

Stukje over co-auteur Tanja Borggreve in het blad Flair

13501690_10206315010266296_6375809609662050380_n-2

Maria Genova over identiteitsfraude in het TV-programma Brandpunt.

Maria Genova over sexting in De Telegraaf

Filmpje over Maria Genova als spreker:

Op RTL Nieuws

Maria Genova werd tijdens een gala op 20 december uitgeroepen tot schrijfster van het jaar 2014. Het publiek kon alle boeken en schrijvers uit Nederland en België nomineren. Genova belandde eerst op de shortlist met vijf genomineerden en ontving vervolgens de titel ‘Schrijfster van het Jaar’ voor haar boeken ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ en ‘Dansen op de muur’, die allebei dit jaar uitkwamen. Duizenden lezers uit Nederland en België brachten hun stem uit.

Een interview over het boek ‘Dansen op de Muur’ in het programma Dichtbij Nederland:

http://dichtbijnederland.nl/page/detail/797133/Maria+Genova

 

In De Belgische krant De Morgen:
Schermafbeelding 2014-02-13 om 22.15.49

Maria in het tv-programma Koffietijd op RTL4

koffietijd

Interview in de Heemskerkse courant (Komt een vrouw bij de h@cker)

Heemskerker-courant

Maria Genova op Hart van Nederland: “Identiteitsfraude kinderlijk eenvoudig”
Maria Genova vertelt over identiteitsfraude op Nederland 1. Klik op logo om e uitzending te zien

logo-hvnl

Af en toe maak ik bijzondere dingen mee. Studente Victorine Bevers in het 4e jaar van de opleiding Video Editor en Cameraman/vrouw volgde me als schrijfster voor haar afstudeerfilm. Ze is geslaagd. Dit is het resultaat:.

Maria Genova from VEC Arnhem on Vimeo.

Dichtbij

Derde druk “Het Duivelskind” (Klik op afbeelding voor artikel)

derde druk maria

‘Het Duivelskind’ van Heemskerkse Maria Genova is weer leverbaar

Noordhollands

Klik op afbeelding voor artikel

Noordhollandse1

Late editie SBS6

(klik op logo voor uitzending.) begint bij 07:37

SBS6 late editie

Omroep Brabant: Helmondse hoofdrol in boek Duivelskind

Maria en Angel bij Dit is de dag op radio1

(klik op logo Radio 1 voor de uitzending)

Radio1

Noord-Kennemerlanddichtbij.nl

Nieuw boek Heemskerkse schrijfster Maria Genova in de winkel

Maria en Angel

HEEMSKERK – Deze week verschijnt het nieuwe boek van de Heemkserkse schrijfster Maria Genova. Het boek is een waargebeurd verhaal over de jeugd van Angel van der Vecht.

‘Het Duivelskind’ is het waargebeurde verhaal van Angel, wiens ouders haar vaak in een vrieskist opsluiten ‘om het slechte in haar te bevriezen’ en de grote gevolgen van (seksueel) misbruik. Dat alles gebeurt onder het toeziend oog van een gezinsvoogd van Jeugdzorg. Angel durft pas te vluchten als haar eigen vader haar probeert te vermoorden.

Opbrengst
Een deel van de opbrengst van het boek komt ten goede aan de stichting Dream4kids.nl, die kinderen met een trauma helpt. De officiële openbare presentatie is op 2 maart om 16.30 uur bij Bruna in het centrum van Heemskerk. Journaliste Maria Genova (1973) schreef eerder o.a. de bestseller Man is stoer, vrouw is hoer over vrouwenhandel in Nederland.

Interview FunX.nl

Maria Genova werkt momenteel aan een nieuw boek over cybercrime en identiteitsfraude. Bekijk de talkshow over hoe gemakkelijk het is om aan iemands privé-gegevens te komen.

Maria eerste column

Mijn eerste column in Trouw

Mijn eerste column in Trouw

Maria in een docu over vrouwenhandel op de Amerikaanse televisie.

Overhandiging 1e boek ‘Man is stoer, vrouw is hoer’ aan moeder van loverboy slachtoffer.


Interviews op radio en televisie over het onderwerp ‘loverboys’ en het boek ‘Man is stoer, vrouw is hoer. 12 jaar getrouwd met een loverboy’.

NOS Journaal Radio 1

NOS

Hart van Nederland

Journaliste helpt slachtoffers mensenhandel (klik op foto voor artikel)

mensenhandel

Vijf jaar cel voor loverboy (klik op logo voor het artikel)
HartvanNederland

12 jaar getrouwd met een loverboy (klik op logo voor het artikel)
HartvanNederland

Wereldomroep

wereldomroep

Radio 1  (Dit is de dag): 

eo

TV Noord

RTVNH

Tweede Kamer ontvangt zwartboek mensenhandel (klik op logo voor artikel)

HartvanNederland

(bookpresentation, starts with trailer book)

TV: In de uitzending aanpakkers van Herbert en Inez

Aanpakkers

rtvnh.nl interview Noord-Hollands Diep

hollandsdiep
Interview in de Halve Maan
halvemaan
Nieuwsuur
nieuwsuur

In een uitzending van tv-programma EenVandaag

prostitueesinAlkmaar

Interview in ijmuider courant.

mariasstrijd

Artikel in krant Spits

Prooi voor foute mannen

Het tegengaan van mensenhandel, de aanpak van loverboys en de opvang van slachtoffers zijn prioriteit nummer 1 voor de overheid. ”Maar dat is alleen op papier, in de praktijk werkt iedereen langs elkaar heen. Of doet gewoon niks.” Ze wordt er boos van. Al een paar jaar zeggen kabinetten dat de aanpak van mensenhandel prioriteit heeft, maar Maria Genova ziet daar niks van terecht komen. De journaliste en schrijfster dook voor haar laatste boek ‘Man is stoer, vrouw is hoer’ in de loverboysproblematiek en heeft niet meer losgelaten. Inmiddels geeft ze lezingen aan de politie, de reclassering en gemeenteambtenaren over de schrijnende situaties waarin meisjes belanden. Honderden mails krijgt ze van vrouwen die diep in de problemen zitten en dus komt er binnenkort een vervolg op haar bestseller. ”Veel mensen vonden mijn boek heel schokkend, maar wat ik nu weet is tien keer schokkender.”

Vooral bij die lezingen ziet de van oorsprong Bulgaarse schrijfster dat de huidige aanpak van mensenhandel niet werkt of domweg niet bestaat. Samen met Anna, de hoofdpersoon in ‘Man is stoer, vrouw is hoer’, gaat ze de betrokken instanties in het land af. ”We gaven laatst voorlichting aan ambtenaren van 26 gemeentes en dan krijg je vragen..! Ik moet ze vertellen dat het niet normaal is als in een flatje één man met vier volwassen vrouwen ingeschreven staat, het record dat ik zag was trouwens 66 mensen. Dan zouden er alarmbellen moeten gaan rinkelen.
Dan zegt zo’n ambtenaar: ‘dat is mijn verantwoordelijkheid niet’. Of ze vragen me waar ze die signalen dan moeten melden. Verbaasd vertel ik ze dan dat daar een speciale box voor is in hun systeem. ‘Waar zit die box?’, krijg ik dan terug. Ja godsiemijne, moet ik hen dat allemaal vertellen?” Een voorbeeld dat meer regel dan uitzondering is, volgens Genova. ”Iedereen werkt langs elkaar heen. Of doet gewoon niks.”

Ze geeft het voorbeeld van iemand van de Kamer van Koophandel die contact met haar zocht na het lezen van het boek. ‘’Je moest eens weten wat voor meisjes ik in moet schrijven’, vertelde hij me. Maar hij meldde niks. Schrijnend, het zal je dochter wezen.” Ambtenaren moeten actie ondernemen en voorgelicht worden hoe ze dat moeten doen, vindt de schrijfster.
Gisteren werden 173.000 handtekeningen overhandigd aan minister Opstelten. De petitietekenaars vroegen om meer maatregelen tegen seksuele uitbuiting van kinderen en jongeren, meer middelen ook, voor opsporing van daders en opvang van slachtoffers.

Genova merkte tijdens het onderzoek voor haar nieuwe boek dat dit hard nodig is. Maar er lijkt een nieuwe wind te waaien. In Den Haag bijvoorbeeld werd, met een grote politieactie, de hoerenbuurt uitgekamd. ”Ik juich de actie toe, het maakt mensen bewust van wat er aan de hand is, maar dit soort acties verplaatsen alleen het probleem naar gemeentes die zitten te suffen. Want daar kiezen de pooiers dan voor als Den Haag, Amsterdam en Utrecht moeilijk doen. De kleinere gemeentes zien het probleem vaak al helemaal niet.”

Slapeloze nachten heeft Genova er soms van. Letterlijk tot diep in de nacht mailt ze met slachtoffers die haar opzoeken. ”Er is nog zoveel werk aan de winkel. Ik ken een Amerikaans gezin dat juist hierheen verhuisde omdat dit het een veilig en beschermd land leek. Hun 16-jarige dochter viel in handen van een loverboy. De politie vertelde hen dat het onderzoek tegen die jongen wel een jaar zou gaan duren. Een agent zei letterlijk: ‘Verhuis alsjeblieft weer naar het buitenland, hier kunnen we je dochter niet beschermen’.”